Stevie Maxx was ooit begonnen als drummer in een schoolbandje. De muzikaliteit heeft hij van zijn half Indisch / Nederlandse vader die ook uit een muzikale familie komt. Zijn nuchterheid heeft hij van zijn Nederlandse moeder. Zijn vader speelde in een band genaamd ,,Hot, Cool Company''. Stevie Maxx was regelmatig bij repetities in een buurthuis in zijn woonplaats Nieuwegein en zat regelmatig op de kruk achter een drumstel waar hij vaak op los trommelde. Dit getrommel beviel hem wel en hij kreeg al gauw een kinder drumstel die hij steeds weer kapot sloeg. Op de lagere school kwam de muziek leraar er al gauw achter hoe muzikaal hij was en zo kreeg hij steeds weer andere instrumenten in handen. Op een Hawaiiaanse ,,Ukulele'' speelde hij keer op keer tijdens voorstellingen op school en vooral met de Sinterklaas vieringen leefde hij zich lekker uit.

    

                                                                                

Zijn voormalige buurman advisseerde hem om een soundmixertje te kopen en zo te oefenen met zingen. Ook leende hij hem allemaal platen van Elvis Presley zodat hij een beetje kon meezingen en zo gezegd zo gedaan , met een soundmixer zong hij volop mee met nummers van o.a. Elvis en Gerard Joling. Elvis Presley was zijn idool en in zijn jeugdjaren ging hij vaak in de huid kruipen van THE KING.

    

Eenmaal op de hogere school beland, begon hij het drummen weer op te pakken. Later mocht hij van zijn opa en oma een echte drumstel kopen en dat deed hij dan ook heel trots. Hij nam zelfs drumlessen op een muziekschool in de buurt maar toen bleek dat je ook noten moet lezen om te drummen hield hij het voor gezien en ging toen spelen in een schoolbandje als drummer. Samen met vrienden speelde hij toen tijdens schooldisco's en noem maar op. Één van die jongens drumde ook en toen stelde Stevie Maxx (toen nog gewoon Steve) voor om iets te gaan zingen wanneer die jongen wilde gaan drummen en zo zong hij voor de eerste keer ..LIVE'' voor publiek in een dansschool op een schoolfeest. Vooral het nummer van Glenn Medeiros genaamd ,,Nothing's Gonna Change My Love For You'' was een enorm succes. Ineens kreeg hij zoveel aandacht van meisjes op school.             

    

Toen zijn onlangs overleden oma 65 jaar werd vormde de familie een muziekbandje bestaande uit ooms en neven om hun oma & moeder te verrassen met live muziek op een onverwacht verjaardagsfeestje. Stevie Maxx maakte toen deel uit als drummer. Zijn familie is zeer muzikaal en ook daar was er iemand anders die wilde drummen. Wederom stelde Stevie Maxx voor het drummen af te wisselen met zingen om zijn neef ook de kans te geven zijn kunnen te laten zien en horen. Stevie Maxx zong toen nummers van allerlei genres. Op het einde van de avond bracht hij een act van Stevie Wonder met het nummer ,,I Just Called To Say I Love You''. Dit was zo in de smaak gevallen bij de familie dat ze hem in dezelfde week ná het feestje hebben opgegeven voor een lokale talentenjacht in Nieuwegein.

    

    

Stevie Maxx was ooit zo verlegen en ineens had hij genoeg moed om het podium op te gaan. Zijn eerste talentenjacht vond plaats in Nieuwegein en hij moest opboxen tegen ervaren zangers en zangeressen. Tot zijn verbazing behaalde hij de 2e plaats en kreeg hij als prijs een beker en 200 gulden in contanten. De eerste plaats ging naar een zanger uit Luxemburg en de derde plaats naar niemand minder dan zangeres Ilse de Lange uit Almelo, de woonplaats van het grootste deel van zijn familie. Hij had zo de smaak te pakken van het zingen dat hij besloot het drummen achter zich te laten en verder te gaan als zanger. Om ervaring op te doen deed hij regelmatig mee met landelijke talentenshows waar hij telkens weer hoog eindigde en zelfs heel vaak op de eerste plaats kwam. Hij deed niet echt mee om te winnen maar meer om ervaring op te doen en kritiek aan te horen. Het leuke is dat hij telkens weer dezelfde mensen tegenkwam tijdens die talentenshows. Ilse de Lange werd dan ook een ware concurrent en beiden eindigden steeds weer hoog en sleepten steeds weer leuke prijzen in de wacht zoals vakantie reisjes, geldprijzen etc.....Hij kreeg ook steeds weer leuke reakties op de kleding die hij aanhad.

       

Marco Borsato inspireerde hem om eigen artiesten kleding te ontwerpen en zo deed hij dat. Het was grotendeels Glitter & Glamour en hij won zelfs ondanks een zware griep een tussen de shuifdeuren show in Alkmaar met Marco Borsato in de jury.

Tijdens een talentenshow in Amersfoort kwam hij een producer tegen die met hem een plaatje wilde opnemen en zo dook hij de studio in om wat in te zingen. Er werd toen een single opgenomen over adoptiekinderen in arme landen met als titel ,,Take My Hand''. Presentatrice Vivian Boelen werkte hieraan mee door haar stem uit te lenen voor de plaat. Het plaatje was gedraaid op diverse grote commerciele radio stations als Radio Noordzee waar Stevie Maxx ook nog een radio interview kreeg met Gaston Starreveld. Er werd een groot feest gehouden om de single te presenteren en er kwamen mensen van de pers en radio om het feest bij te wonen. Zanger Oscar Harris overhandigde het eerste exemplaar.

    

    

In de beginperiode werd er gedacht over een artiesten naam voor Steve. Zijn naam is Steven Bé en vrienden noemden hem altijd Stevie B. Logischerwijs lag het voor de hand om sindsdien op te treden als ,,Stevie B''. Helaas was er toen een zanger uit Amerika die onder dezelfde naam als zanger functioneerde en om verwarring te voorkomen haalde hij maar de ,,B'' weg en zong toen onder de naam Stevie. Na enige tijd realisseerde hij dat hij de muzikaliteit van zijn vader Max Bé heeft en zo besloot hij verder te gaan onder de naam Stevie Maxx. Zijn volledige naam is Steven John Maximilliaan Bé en daar zit dus ook de naam Max in, vandaar dat hij gekozen heeft om twee keer een X te gebruiken in zijn artiesten naam.

    

Tijdens optredens in het land werd Stevie Maxx veel gevraagd door producers in studio's om muziek in te zingen. Dit was een leuke gelegenheid om ervaring op te doen in studio's al waren de liedjes niet echt hits. Er kwamen toen vele belangstellenden van de pers informeren naar de voortgang en hij kwam dan ook regelmatig met positief nieuws op de voorpagina terecht.

Klik
HIER voor het beluisteren van een muziek compilatie van de nummers die hij zoal heeft opgenomen in diverse studio's op verzoek voordat hij zangles heeft genomen. Er zitten bestaande nummers bij maar ook nieuwe nummers en zelfs filmmuziek. Stevie Maxx ging altijd met een goede vriend Eric Borgers ( muzikant van het conservatorium in Hilversum ) wat uitproberen in zijn studio in Blaricum.

Na een lange vakantietrip in Amerika kreeg Stevie Maxx te horen van een goede vriendin Mariette Smeele dat Gerard Joling het nummer ,,Take My Hand'' heeft opgenomen en op zijn album heeft gezet. Stevie Maxx wist niet wat hij hoorde. Hij ging altijd samen met Mariette naar vele optredens van Gerard en adoreerde zijn hoge stembereik omdat dat zo uniek was. Samen met Mariette spaarde hij toen allemaal foto's en plaatjes en plakte dat op muren en deuren en waar het maar kon. De twee waren zeer onder de indruk van de manier waarop Gerard zijn publiek wist te vermaken. Regelmatig zong Stevie Maxx mee met nummers en zo ontwikkelde hij ook zijn eigen stem de hoogte in. Gerard heeft tijdens een optreden een single gekregen als dank voor de inspiratie en deze heeft hij toen zelf opgenomen. De pers kwam hiervan op de hoogte en plaatste een artikel in het weekblad ,,WEEKEND''. Later belde Gerard nog een keer midden in de nacht op om te vertellen hoe het allemaal tot stand was gekomen. Beide zangers komen elkaar tot op heden regelmatig tegen.

Klik
HIER voor een fragment van ,,Take My Hand'' van Stevie Maxx. Klik HIER voor de versie van Gerard Joling.

    

    

Het hoofdstuk talentenjachten werd afgesloten en Stevie Maxx ging zich richten op een professionele zangcarriere. Hij kreeg een adres van een hele goede zangleraar George Webb waar hij een paar lessen van heeft mogen krijgen. Deze man was zeer onder de indruk en eiste dat hij meteen ging stoppen met zingen omdat het zonde van zijn geld zou zijn om elke keer weer te komen. De hoog opgeleide zangleraar weigerde langer les te geven omdat hij vond dat hij een natuurtalent is. Het was dan ook alleen maar gebleven bij een paar ademhalingslessen om de stem onder controle te houden. De man was zo enthousiast dat deze graag wilde komen kijken tijdens optredens. Helaas was de man enkele jaren erna overleden en kan hij de ontwikkelingen niet meer volgen.

Stevie Maxx kreeg een oproep om in militaire dienst te gaan maar vanwege de muzikale ontwikkelingen heeft hij na een goed gesprek het akkoord gekregen voor GROOT verlof.
Zijn diensttijd duurde dan ook niet langer dan maar liefst 9 dagen in de Isabella Kazerne in Vught. Sindsdien had hij alle tijd om zicht te richten op de muziek.

    

Aanvragen en aanbiedingen kwamen op zijn pad en zo kwam hij in kontakt met de onlangs overleden manager Jan Vis die één van Nederlands grootste artiestenbureau onder dezelfde naam beheerde. Deze man geloofde in hem en bood hem een contract aan en verzorgde optredens op o.a de Radio 10 Gold Road Show. Er werden diverse producers gezocht en er werden wat nummers opgenomen. Robert Jan v der Toorn de zoon van feestzangeres Sugar Lee Hooper produceerde een nummer en dat werd toen opgenomen in Hamburg Duitsland in de studio en met producers die achter produkties zitten van o.a The Backstreet Boys. Stevie Maxx kreeg een MEGA deal maar kon die helaas niet aannemen vanwege zijn contractuele verplichtingen met Bureau Jan Vis. Ze wilden hem namelijk weghalen bij dat bureau en dat ging niet.

    

    

Na enige tijd beeindigde de samenwerking en ging alles weer zijn gangetje. Er werden optredens gedaan en er kwamen weer nieuwe aanbiedingen

Stevie Maxx stond regelmatig op het podium sinds hij zijn ervaring heeft opgedaan in talentenshows, hij heeft ook nog eens een paar keer in het blad WEEKEND gestaan in de rubriek ,,Ingrid''. Persfotograaf Erico van der Horst ( tevens manager geweest van de groep Re-Play en momenteel van zijn eigen zoon en zanger Erico Lekato ) deed vrijwillig zijn uiterste best om Stevie Maxx meer bekendheid te laten krijgen en sleepte hem overal mee naar feestjes etc... Ook wilde hij meer gezichtsbekendheid regelen en toen regelde hij de foto's in dat blad.

De vraag naar optredens bleef maar komen en Stevie Maxx reisde het hele land door en zong toen al regelmatig met tal van bekende artiesten als Gordon, René Froger, Gerard Joling, Marco Borsato etc.

    

    

Grote radio stations nodigden hem uit voor interviews en hij zong geregeld ,,Live'' over de ether met en zonder publiek in de radio studio. Met het nummer ,,Hurt'' wist hij veel luisteraars van VARA's Dubbelisjes te boeien. Zelfs het personeel in de studio waarvoor hij een show gaf was zeer te spreken. Stevie Maxx kreeg leuke reakties en bleef het muzikale pad met beide benen op de grond volgen. Hij wist steeds meer mensen te boeien en gillende meiden vroegen om een handtekening. In zijn woonplaats Nieuwegein begon toen al de gekte. Meiden wisten hem te wonen en belden zelfs aan en brachten kadootjes of lange liefdes brieven. Stevie Maxx wist het toen al zeker..... hij wilde verder in de muziek.

    

    

Steeds meer ontwikkelde Stevie Maxx zichzelfs als een artiest al ziet hij zichzelf niet echt zo. Hij vindt het leuk om te zingen en doet het niet echt om beroemd te worden. Zingen voor publiek is gewoon leuk en vooral omdat je zoveel leuke reakties krijgt. Je wordt behandeld als een echte ster al ben je niets meer of minder dan een ander mens. De een is timmerman of loodgieter en ik ben maar iemand die liedjes zingt dat is zijn mening. Mensen vroegen hem steeds meer om een optreden te komen verzorgen op hun feest of evenement en zo kwam hij steeds weer een stapje verder.

    

    

Hij deed volop promotie en liet fotokaarten maken en deelde die toen al uit. Mensen vroegen een handtekening en deden de raarste dingen om op te vallen. Het was zo erg dat hij een geheim nummer moest gaan nemen want de fans belden om de haverklap. Zijn ouders werden er gek van en vaak waren het melige meiden die niets zeiden maar alleen maar giechelden en weer ophingen.

    

    

    

Tijdens de Roadshow van Radio 10 Gold waarin Stevie Maxx al eerder zijn zangkunsten vertoonde, leerde hij Michel Houtenbos kennen die geinteresseerd was in orkestbanden van hem. De twee spraken af en wisselden wat orkestbanden met elkaar. Later bleek die jongen als geluidstechnicus werkzaam te zijn in Hilversum bij de televisie en hij zong ook regelmatig. De moeder van Stevie Maxx zat op een dag de krant te lezen en daarin werd door producers gezocht naar een drietal jongens voor een act. Stevie Maxx voelde er weinig voor om deel te nemen aan een boyband maar wilde Michel wel introduceren en tegelijk kijken of er misschien nog andere plannen waren want wie weet hadden die producers wel meerdere projecten. Stevie Maxx en Michel Houtenbos maakte toen meteen een afspraak met die producers in Putten.

Deze mensen waren zeer onder de indruk maar wilden zich alleen op dat ene project richten. Er moest een act komen met ongeveer hetzelfde concept als de groep ,,No Mercy'' die bestond uit goed uitziende latino jongens. Het produktieteam zag die twee wel zitten en gingen op zoek naar een derde persoon. Stevie Maxx was niet van plan om zich te binden aan een jongens formatie maar na veel aandringen wilde hij het wel doen voor zijn nieuwe goede vriend Michel. Maar wel op voorwaarde dat hij de leadzanger van de formatie zou worden en dat hij zijn normale optredens nog steeds kon doen naast de nieuwe act.

Er kwamen verschillende mensen auditie doen en toen werd er gekozen voor een goed uitziende jongen Roger Simpson. Deze jongen bleek perfekt bij de andere twee te passen. Enzo maakte Stevie Maxx naast zijn solo opredens deel uit van de jongens formatie ,,Encore''. Er werd meteen actie ondernomen en er kwam een CD single genaamd ,,Let Me Hold You Tight''.

    

Met de cd single wisten de jongens in de hitlijsten te komen en zo konden ze hier en daar optreden. Er kwamen aanvragen voor optredens op de MEGA Festatie in Utrecht waar elk jaar zowat heel jeugdig Nederland op af kwam. Dit was een mooie kans om voor groot publiek ervaring op te doen en de ingestudeerde danspasjes uit te voeren. De formatie viel goed in de smaak. Doordat Michel zijn vrienden bij de televisie had, kon de formatie in diverse TV programma's optreden waaronder: Telekids, Koffietijd, Staatsloterijshow, Foxkids, 5 in het Land. De formatie werd een succes en Stevie Maxx moest weer de studio in om nummers op te nemen..

    

    

Er werden nog meer nummers opgenomen en er waren toen plannen voor een album. De gebeurtenissen rondom Encore waren hectisch en de formatie had heel wat fans weten te scoren. Na de optredens op de MEGA Party in Utrecht waren er enorm veel leuke reakties gekomen en ze kregen regelmatig optredens op een tour door alle discotheken van Nederland. Die Malibu MEGA Party was ook weer een succes.

    

    

Die show was héél leuk en er was steeds weer een vast team die de show draaide. Overal in het land waren de shows geboekt en neef Dave Trefflich bracht de jongens elke keer weer naar de plaats van bestemming. Ze reisden tot diep in de nacht voor de vele optredens. Michel woonde in Castricum, Roger in Waalwijk en Stevie Maxx in Nieuwegein terwijl Dave zelf in Dongen woonde. Hij moest dus steeds van Zuid naar Noord Nederland rijden en weer andersom. Een hele opgave maar ondanks dat was het steeds weer een leuke trip en vooral gezellige trip met de jongens onder elkaar. Al viel Roger 8 van de 10 keer in slaap.

Zoals bij elke formatie komt er meestal een eind aan en zo besloot Stevie Maxx te vertrekken bij Encore en Roger ging zich richten op het geven van danslessen aan leerlingen van zijn eigen klas. Michel bleef over en zette de formatie voort met onze manager en twee andere leden. Voor Stevie Maxx was het hiermee afgedaan en meteen daarna kreeg hij al weer nieuwe aanbiedingen en zo ging hij in zee met een ander artiestenbureau. Deze regelde o.a. een optreden in het programma The Bassment van Mental Theo op TMF.

    

Het team van de Malibu MEGA Party betreurde dat de originele Encore niet meer bestond en besloten Stevie Maxx solo te boeken om de rest van de tour af te maken. Er waren toen nog tal van shows door het hele land en sindsdien reed Dave zijn eigen neef van hot naar her maar dan zonder de andere twee leden. Dit werd elke keer weer nachtwerk en eten uit de muur bij een benzine station werd toen regelmaat. Soms moest Dave zelfs eerst danseressen ophalen in Beverwijk en vervolgens via Nieuwegein naar Maastricht rijden en weer terug. Dave genoot elke keer maar weer en vermaakte zich goed met het team van de MEGA party. Met zangeres en presentatrice NANCE hadden Stevie Maxx en zijn neef heel wat lol beleefd.

    

De shows waren afgerond en Stevie Maxx ging weer verder. Er kwamen weer veel optredens op verschillende evenementen. Zelfs in bejaarden tehuizen en gehandicapten huizen werd hem gevraagd te komen zingen. Zo werd hij ook gevraagd in het welbekende huis van Villa Pardoes in Kaatsheuvel. Dit huis is speciaal voor kinderen met een ongeneeslijke ziekte. De kinderen mogen daar met hun familie verblijven en krijgen regelmatig entertainment aangeboden. Stevie Maxx is daar ook gevraagd te komen en dus deed hij dat. Hij verleent zelden zijn medewerking aan goede doelen omdat hij teveel aanvragen krijgt voor dit soort dingen en er komen steeds meer bij en vooral ook zogenaamde goede doelen. Als hij er aan meewerkt dan moet het wel een erkend evenement zijn en groots opgezet. Dan wil hij er wel over nadenken maar tegenwoordig gebruikt men te snel het woord ,,Goed doel'' om gratis aan artiesten te komen. Het optreden in Villa Pardoes was heel gezellig ondanks dat er maar een handje vol mensen waren. De zieke kinderen en hun ouders waren heel erg dankbaar. Helaas hoorde hij laatst dat er een patient is overleden. Diens zus wist te vertellen dat ze zeer heeft genoten van het optreden en daar doe je het voor....

    

Naast optredens op deze lokaties zijn er ook thema feesten waar hij geboekt wordt, vooral Ladies Nights zijn zeer gewild. Samen met een vriend en team van strip dansers en danseressen zet hij de hele tent op zijn kop. Het repertoire dat hij heeft is zeer gevarieerd van Nederlandstalig tot R&B, Dance, Rock & Roll en noem maar op. Meestal laat hij tijdens optredens een mengelmoes van genres horen en vaak levert dat boekingen op met een bepaald thema zoals een Rock & Roll avond of Dance Classic of Back to the 80's Party. Het leuke is dat hij overal voor in is en het leuk vindt om vooral leuk mee te doen..zoals zingen met een afro pruik op.

    

Stevie Maxx is een veelzijdig artiest en kan veel kanten op, daarom is de belangstelling voor hem zeer groot. Naast de act die hij doet met DJ Maurice en DJ Yorit als ,,Summerlove'' word hij ook gevraagd voor andere projecten. Vanaf Januari 2008 gaat hij de studio in om een Cd op te nemen en ook werkt hij samen met Mr.Z. Deze is bekend van het nummer ,,Earth Angel''. Er gaan leuke dingen gebeuren in het nieuwe jaar. Deze site heeft Stevie Maxx samen gemaakt met een vriend en producer Brad Grobler, de man achter grote wereldwijde hits van o.a. Dance Nation. Er is een leuke sfeer en een goede samenwerking. Stevie Maxx heeft de single ''Girl I'm gonna miss you'' samen gemaakt met Brad Grobler waarvan Sonic Solutions enkele versies heeft toegevoegd aan de single. Deze single is in opdracht van DJ Tony uitgebracht on het label van Spontanious Records.